Как да премахнете петна от вода от дърво – 3 решения, за които може би не знаете

Блог, Блог със статии и интересни факти, Дом и семейство

12.10.2022 г.    12.10.2022 г.    280 bookloverbooklover

Как да премахнете петна от вода от дърво – 3 решения, за които може би не знаете

Блог » Дом и семейство

Как-да-премахнете-петна-от-вода-от-дърво-3-решения-за-които-може-би-не-знаете

Независимо дали върху дървена мебел или подове, петна от вода могат да бъдат премахнати с някои препарати, които можете да намерите в дома си.

Ако някой е забравил да използва подложка за чаша върху любима Ви антикварна маса или е имало случайно разливане на вода по пода, не се тревожете за вашите мебели или подова настилка - те не са съсипани завинаги!

Ето ги и трите решения, които ще спасят " водното положение " :

1. ДЕЙСТВАТ ЛИ ПРЕПАРАТИТЕ ОТ МАГАЗИНА?

Най-доброто решение в повечето случай е да потърсите професионално почистващо средство. Ако решите да купите такова, то най-добре да използвате комплект продукти за грижа за пода. Имайте предвид, че повечето почистващи препарати за под са на базата на разтворители или белина и ще увредят дървения ви под, което ще доведе до обезцветяване, (което си е отново петно) - така че не забравяйте да закупите такъв, който не прави това!

Четете внимателно етика със съставките и не забравяйте да вземете предвид, че необходимият тип комплект за грижа зависи от покритието на пода, тъй като някои покрития на маслена основа се нуждаят от интензивна поддръжка. Докато сте в магазина не пропускайте да проверите и за подходяща кърпа, която да Ви помога при нанасяне на препарата. Ако повърхността й е твърде груба може да надраска дървесината. Търсете кърпа или гъба обозначена специално за почистване на под, добре е да е микрофибърна.

2. МАЙОНЕЗАТА ПРЕМАХВА ЛИ ПЕТНА ОТ ВОДА ПО ДЪРВО?

ДА! Майонезата може да премахне водни следи от дърво. „Може да не знаете, но най-лесният начин да почистите водно петно ​​е с нещо, което вероятно имате в хладилника си!“ казват интериорните експерти в Beanbags.

За да направите това, добавете малко количество към микрофибърна кърпа и я попийте в петното. Оставете да престои няколко часа с хартиена кърпа отгоре. Маслото в майонезата помага за изместването на влагата от пода в хартиената кърпа и така от самото петно. Проверете го след няколко часа и ако го няма, можете да премахнете майонезата и да го излъскате. Ако не работи, повторете процеса, но оставете майонезата за по-дълго време.

3. А ПАСТАТА ЗА ЗЪБИ?

„Друг метод включва използването на паста за зъби за премахване на водно петно от дърво“, казва от експертите по почистване Сара Демпси в My Job Quote.

Първо обаче се уверете, че използвате бяла паста за зъби, но избягвайте използването на избелващи или гел разновидности на паста за зъби. Намажете голямо количество паста за зъби върху чиста кърпа и след това я втрийте в петното. Продължете да полирате петното, докато не бъде напълно отстранено. След това избършете всички остатъци с хартиена кърпа. В зависимост от вида дърво и щетата от водата, различни методи могат да сработят, затова използвайте този който Ви допада най-много, а ако не сработи - изпробвайте някой от останалите.

Водните петна от дърво обикновено не са трайни, особено ако ги третирате бързо. „Превенцията винаги е най-добрият лек и е важно мокрите разливи да се почистят незабавно“, казва Джон Ашбрук, ръководител на продуктовото развитие в специалистите по дървени подови настилки Тед Тод.

Малките петна по мебелите обаче се отстраняват много по-лесно от по-големите. За да почистите подове от естествена дървесина когато те са силно повредени или водните следи са много стари, по-добре потърсете помощ от професионалистите. Ако имате въпроси или вашият под се нуждае от такова почистване от експерти, търсени на тел 087 856 4855 и на parket1.com
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Как-да-стимулирате-интелекта-на-детето

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

или дърво ако кърпа петна вода може майонезата най зъби които петно решения това премахнете паста пода знаете под върху почистване петното добре което след много как предвид грижа така забравяйте който комплект такова