Как да отслабнете без диета и да се отървете от корема

Блог, Блог със статии и интересни факти, Полезни съвети

19.01.2023 г.    19.01.2023 г.    308 marto76marto76

Как да отслабнете без диета и да се отървете от корема

Блог » Полезни съвети

Как-да-отслабнете-без-диета-и-да-се-отървете-от-корема

Нарастващите нива на затлъстяване са един от основните здравни проблеми на 21 век в света. Развитието на медицината като цяло направи възможно победата или намаляването на тежестта на повечето заболявания, което направи възможно увеличаването на продължителността и качеството на живот. Този факт обаче важи за повечето заболявания - но не и за наднорменото тегло.

Средностатистическият жител на Земята продължава да дебелее. Ако през 2010 г. нивото на затлъстяване в България е средно 23%, то през 2016 г. нивото на затлъстяване сред жените вече е 28%. Най-пълните в Европа през 2016 г. бяха жителите на Обединеното кралство и Малта, а Русия по отношение на затлъстяването сред жените зае „почетното“ 3-то място (според проф. Р. Холт, публикувано на 26-ия Европейски конгрес за изследване на затлъстяването ). И тази статистика е плашеща.

Не всеки обаче знае, че самото наднормено тегло не винаги води до здравословни проблеми. Има такова нещо - метаболитно здравословно затлъстяване, което се проявява от факта, че човек с наднормено тегло не винаги трябва да има съпътстващи заболявания. Случва се, че телесното тегло като такова значително надвишава нормата, но свързаните с него заболявания не се развиват. Защо се случва това? И тъй като основната стойност се играе не от наднорменото тегло като такова, а от съотношението на мускулната и мастната маса в тялото и най-важното - разпределението на тази мастна маса. И тогава на преден план излиза не телесното тегло, а обемите на тялото и на първо място - обиколката на корема.

Причини за появата на корема

Коремната обиколка не е същата като талията. Факт е, че талията е най-тясното място и за различните хора тя може да бъде разположена малко по-различно, по-високо или по-ниско. Затова лекарите се съгласиха да отделят стандартно място в тялото, чиито измервания биха били сравними за изследване. За такова място беше решено да се счита точка на 2 см над пъпа. Многобройни проучвания показват, че за жените опасната цифра за обиколката на корема е 80 см и повече, за мъжете - 94 см.

Защо обиколката на корема определя здравословното състояние? Защото най-опасна е мастната тъкан в коремната кухина. Тази мазнина съдържа много малки съдове - капиляри, до 500 метра в 1 кг мазнина. Например, 10 кг излишна мазнина в областта на корема ще даде до 5 километра допълнителни съдове - и това ще доведе до увеличаване на така нареченото периферно съдово съпротивление, което ще накара сърцето да увеличи налягането в големите съдове и да се увеличи натоварването на сърцето. В допълнение, именно висцералната мазнина води главно до развитие на инсулинова резистентност и диабет тип 2. Той може да се натрупва в коремните органи - например в черния дроб и панкреаса, да повлияе негативно на тяхната работа, причинявайки мастна хепатоза.

Обобщете. Висцералната мазнина може да причини следните заболявания:

• флебюризъм;

• мастна хепатоза;

• повишен риск от диабет тип 2;

• хипертония, проблеми с кръвното налягане;

• нарушаване на кръвоносната система;

• повишен холестерол, повишен риск от образуване на кръвни съсиреци;

• увеличава риска от развитие на рак.

Важно е да се обърнете към специалисти навреме, да изберете оптималната посока на лечение, хранене, обучение.

Източник – Натурална козметика
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Онлайн-фактуриране-е-фактури-счетоводен-софтуер

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

корема тегло мазнина място като заболявания затлъстяване най такова съдове мастна обиколката което тази жените отслабнете може през тялото как без диета отървете проблеми повишен например случва затлъстяването изследване