Какво оборудване е нужно на един салон за красота?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Мода и стил

29.05.2020 г.    29.05.2020 г.    163 babybuketbabybuket

Какво оборудване е нужно на един салон за красота?

Блог » Мода и стил

Какво-оборудване-е-нужно-на-един-салон-за-красота

Ако планирате стартиране на дейност в сферата на красотата, то пред вас стоят голям брой важни задачи. Първата е намиране на подходящо помещение, чиято локация и площ ви позволяват да разгърнете максимално своя потенциал. Следващата стъпка е покупката на качествено професионално козметично/фризьорско оборудване, така че търсенето е много вероятно да ви отведе към онлайн магазин Alison.

Попадайки в сайта на фирмата – Alison.bg е твърде вероятно да останете объркани от огромния брой на видовете уреди, инструменти, обзавеждане и консумативи. Какво да изберете? Кое да купите в началото и кое да оставите за малко по-късен етап? Кои са детайлите от първа необходимост и как да се вместите в набелзания бюджет?

Важно е да знаете, че водена от народната мъдрост „по дрехите посрещат...”, голяма част от клиентелата на козметични и фризьорски салони прави обща визуална оценка на мястото, което посещава за първи път. От това как е обзаведен салона, с какви мебели, уреди и козметични продукти разполага, зависи в голяма степен дали първите ви посетители ще се върнат отново.

Ето защо подходът при избора на професионално оборудване за козметични и фризьорски салони трябва да бъде изключително сериозен и разумен. Струва си да се обмисли общата концепция на проекта, да се избере не само оборудването, но и мебели, както и цветът на стените на помещението и дори вида на декорацията.

На какво трябва да се обърне специално внимание?

Преди всичко е важно да се състави подробен план или да се намери ефективен алгоритъм за действие, чрез който да се обзаведе един истински рай за хората, които държат на добрата си визия. Важен, ако не и основен фактор е интериорът. В зависимост от архитектурата е желателно салонът да се зонира спрямо вида на предлаганите процедури и броя работни места.

Какво е нужно да се закупи? Мебелите са сред първите компоненти, които трябва да се набавят. Необходимо е да се обособи място за изчакване, което да предлага удобство на клиентите, чакащи своя ред. Удобни кресла, дивани, фотьойли, както и малка масичка, са стандарт, следван от болшинството центрове за красота. Те ще позволят на чакащите да запазят доброто си настроение, вместо да се изнервят и почувстват пренебрегнати.

Изборът на оборудване и инструменти зависи изцяло от видовете услуги, които салонът ще предлага. Това могат да бъдат: козметични процедури, маникюр и педикюр, масажи и фризьорство. Всеки професионалист трябва да знае в кой вид манипулации ще специализира, за да може да изготви списък с нужните му апарати, инструменти и козметични продукти.

Има обаче един вид оборудване, без което нито един бюти център не може да функционира – уредът за стерилизация на инструментите. Той може да бъде стерилизатор, автоклав или ултразвукова вана. Компактните UV стерилизатори са добро начало за салоните с по-малък капацитет на натоварване. Автоклавът има по-голям обем и капацитет на работа.

Мивка – такава е изключително необходима на козметичните, а още повече на фризьорските салони. Работен стол се избира спрямо професионалната насоченост на обекта. Козметичните и фризьорски столове са напълно различни като конструкция, функции и размер. Работна табуретка, на която професионалистът ще седи, докато изпълнява процедурите, е задължителна за козметиците и маникюристите. Фризьорите обикновено работят на крак.

Уредите са онази част от оборудването, от която зависи престижа на салона за красота. Колкото по-прецизна и модерна апаратура се използва, толкова по-качествени и приятни за клиента ще бъдат процедурите. За козметика е важно да ума удобна лампа-лупа, пароозонатор-вапозон, ултразвуков апарат за почистване и подмладяване на кожата, апарат за електроимпулсна стимулация, нагревател за кола маска и много други.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

3-бр-Пачучни-тениски-за-работа-за-18-лева

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

оборудване един какво козметични красота нужно трябва инструменти салони фризьорски което важно alison салон зависи може които вида вид която уреди бъдат или видовете как кое козметичните това капацитет салона мебели първите