Основите при строителството – устойчивост на сградата

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

11.08.2020 г.    11.08.2020 г.    92 mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Основите при строителството – устойчивост на сградата

Блог » Строителство и ремонт

Основите-при-строителството-устойчивост-на-сградата

1 . Основите на сградата и нейната устойчивост

Голяма част от хората, които нямат нищо общо със строителството не са наясно колко важни са основите за цялостното строителство на сградата, незавимо от типа сграда – жилищна, промишлена, вилна и т.н. Тя определя нейната надеждност и устойчивост. Затова преди да се започне едно ново строителство на сграда е важно да се изследва типа почва върху която ще бъде направена тази основа, има ли подземни води, колко етажа ще бъде сградата, какво натоварване ще е необходимо да издържа, с какви материали ще бъде изпълнен строежа и др.

Тук ще разгледаме с нашите консултанти на строителна фирма МД-90 за Варна и област видовете основи, техните предимства и недостатъци в основни линии.

2. Основни видове плочи на сгради – предимства и недостатоъци:

– ивичест фунадмент /лентов/, подходящ за райони, където почвата е здрава, с ниско ниво на влажност и предпоставки за здравина. Подходящ за всички видове сгради, но е сложен за изпълнение и изисква технологично време за якост на бетона. Осигурява изключително дълъг експлоатационен живот.

– пилотен фундамент – при него се използват обикновено стоманобетонни подпори, които се монтират до здрава почва през определен интервал за стабилност, като се свързват помежду си. Подходящи за всяка почва и район, като осигуряват повече от сто години експлоатация, но техния монтаж изисква да бъдат направен от професионалисти. Друг недостатък е липсата на мазе в случая, ако направите подобен избор на фундамент.

– монолитна плоча за фундамент – изграден е изцяло от бетон /10-15 см/ върху уплътнен пясъчен – чакълен слой, с рамка от арматура. Подходящ за монолитни сгради, с високо натоварване, както и за глинести почви. Осигурява твърдост и надежност на сградата, но се оскъпява значително заради голямото количество плътен бетон, което е нужно за неговото укрепване.

– фундамент колонен – колоните могат да бъдат дървени, бетонни, каменни, тъй като е характерен за къщи, които са олекотени и не е нужно високо натоварване /дървени, с метални конструкции и др. подобни/. Почвата трябва да е сравнително здрава, без излишна влага. Цената е с ниска себестойност на материали и труд.

Надявам се, че нашият екип на строителна фирма МД-90 за Варна е област сме Ви били полезни с информацията за една от най-важните части при строеж на сгради – тяхната основа, която е гаранция за нейният безпроблемен и дълъг живот и максимална устойчивост във времето.

Повече информация за строителни услуги, ремонти, довършителни работи в областта на строителството за Варна и област на сайта и блога ни на адрес – www.md90.biz
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Пентхаус-лукс-и-стил-и-у-нас

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

сградата устойчивост при основите строителството фундамент сгради почва натоварване строителство като област бъде варна които здрава подходящ основа върху почвата дървени видове която живот фирма предимства нужно основни