Бебешка и детска сребърна бижутерия – какво е уместно да подарим на дете?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Дом и семейство

19.01.2021 г.    19.01.2021 г.    52 babybuketbabybuket

Бебешка и детска сребърна бижутерия – какво е уместно да подарим на дете?

Блог » Дом и семейство

Бебешка-и-детска-сребърна-бижутерия-какво-е-уместно-да-подарим-на-дете

Специализираните ювелирни магазини, както и тези, предлагащи луксозни подаръци, имат в каталога си богат асортимент от бебешка и детска сребърна бижутерия. Какво бихме могли да подарим на едно съвсем малко дете и защо именно от сребро? На тези въпроси ще се постараем да отговорим в следващите редове.

Среброто – материал с уникални характеристики и свойства

Изработката на предмети от благородни метали е дейност, характерна главно за бижутерията. Хората, владеещи този прецизен и сложен занаят, са единствените, които познават особеностите на среброто и знаят как да го обработват, съобразявайки се с тях. Дори най-опитният занаятчия не може да ви изработи сребърно бижу, не само заради дребните му размери, но и поради голямата мекота на благородния метал.

Сребърните бижута за деца нямат за цел да бъдат главно украшения, както е при бижутата за възрастни. Те изпълняват преди всичко ролята на амулети, имайки задачата да пазят крехките създания от лоши очи, негативни енергии, болести и други нещастия.

Още от древността на децата са поднасяни малки сребърни монети и религиозни символи, които да ги пазят от лоши очи и зли сили. Чистото сребро отдавна е познато на човека като метал, притежаващ специални антибактериални и антисептични свойства. Стига в сребърната сплав да няма живак и олово, металът е идеален за изработка на прибори и съдове за хранене.

Знатните семейства в много култури са хранели децата си само със сребърна лъжичка. Вярвали са, че сребърните прибори поглъщат отрови и не са били далеч от истината. Днес знаем, че микробите и среброто никак не се обичат.

Какво сребърно бижу е уместно да подарим на дете?

Болшинството родители не смятат за уместно да кичат децата си с накити още от първите месеци. На такова мнение са и педиатрите. Има обаче една група продукти тип сребърна бижутерия, които не само могат, но е почти задължително да се подаряват на новородени – амулетите. Най-често срещаният бебешки амулет-накит е гривната от червен конец.

Червеният конец пази от урочасване, болести и всякакви нещастия, но силата му се повишава многократно, когато към него е добавен и сребърен елемент. Тази древна практика по никакъв начин не е изгубила своята актуалност. Бебешките гривнички с червен конец и сребърен детайл са особено търсени като подарък за изписване, погача и кръщене.

Сребърният кръст, символ на вярата в християнския свят, е друг вид бижу, подходящо за съвсем малко дете. Кръстче е уместно да се подари в деня на кръщавката. Могат да го поднесат не само кръстниците, но и други роднини и гости на специалното събитие. Магазините, предлагащи бижутерия предлагат и гравиране, с което всяко изделие може да се персонализира.

Когато детето е на по-голяма възраст спокойно можете да му подарите класическо сребърно бижу – гривна, обеци, висулка, колие. В първите дни от раждането му е удачно да му поднесете една изящно изработена сребърна лъжичка. Тя е не просто символичен подарък, с който пожелавате на детенцето здраве, късмет и финансово благополучие, но и практичен предмет.

Лъжички, чаши, съдове за хранене – все повече такива практични предмети от сребро влизат в списъците с подаръци за деца. Те не са просто декорация за дома, а начин да се погрижите за здравето на малкото същество. Среброто е хипоалергенен материал с доказани антибактериални свойства. Обезателно заложете на сребърна бижутерия, избирайки подарък за малко дете.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Най-добрите-пробиотици

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

сребърна бижутерия дете уместно подарим какво бижу бебешка среброто само детска сребро подарък сребърно малко които свойства децата конец лъжичка главно просто сребърен хранене съдове прибори може най като други нещастия лош