Епоксидните смоли в интериора на дома

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

17.02.2021 г.    17.02.2021 г.    487 mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Епоксидните смоли в интериора на дома

Блог » Строителство и ремонт

Епоксидните-смоли-в-интериора-на-дома

Епоксидните смоли са сравнително нови технологични материали, които най-често все пак са предназначени до скоро за по-големи промишлени помещения, кафенета, офиси и т.н. Но това вече не е така и все повече хора искат да имат нещо, което да изглежда не само красиво, но нещо което да е само тяхно, уникално и различно. Едно от тези решения са т.нар. епоксидни смоли, които могат да видоизменят форма, цвят, размер в зависимост от желанието на клиента. Най-често тяхното приложение е насочено към подовата настилка.

избор на ССД с Modsbg.com

1. Същност на епоксидните смоли

Те са синтетичен олигомер, съдържащ епоксидни групи , които образуват мрежести полимери под въздействието на определени химикали-втърдители.

2. Основни предимства на епоксидната смола

– устойчивост на надрасквания

– не пропуска влага

– висока твърдост

– изключително гладка повърхност

– разнородност на цветове и форми

– пожароустойчивост

3. Видове епоксидни смоли в зависимост от състава им

Разделя на два вида, тъй като е на двукомпонентна – основа плюс добавка, която определя нейната същност:

– студени епоксидни смоли

– горещи епоксидни смоли, които се използват обикновено при по-утежняващи и агресивни условия на ползване.

4. Приложения днес с епоксидни смоли

– в промишлеността като част от бои, лакове, замазки

– създаването на устойчиви покрития за басейни,

– в самолетостроенето

– автомобилостроенето

– при компютърната техника

– в кухнята, бита, банята

– като бижута дори

– за подови покрития и др.

Приложението им както се вижда е навсякъде около нас, но поради високата си цена нямат така масово използване за дома ни. Но ако все пак решите да имате нещо различно, което да привлича погледите, да знаете че това дизайнерско присъствие е само Ваше, то епоксидните смоли са Вашето решение. Те могат да бъдат отделни детайли, които все пак ще превърнат дома Ви с уникалното си присъствие в нещо, с което да може да се гордеете. Епоксидната смола може също да се комбинира с естествена дървесина и по този начин създава наистина шедьоври. Изработката им е не само естетически уникална, но и притежава дълготрайност, която повечето материали нямат в тез и диапазони на присъствие. Съчетанието на стил и функционалност на вътрешният дизайн на помещението е част от нашата работа.

Комплексната услуга започва от самия ремонт като предварително планиране, работа и реализация. Вие Сполучавате един завършен по своята същност проект и модерен дом, с качество и завиден интериорен дизайн.

С помощта на нашия професионален екип на строителна фирма МД-90 ще Ви покажем в тази статия, някой от най-ефективните ни решения и проекти с епоксидни смоли, техниката при различните предмети, тяхното преливане в цветове и форми в реалност, която може да разгледате и да заимствате за своите идейни проекти. 

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Има-ли-енергийна-ефективност-при-ремонт-на-жилище

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

смоли епоксидни епоксидните дома които нещо все което само като може при присъствие пак която най интериора същност тяхното част различно решения могат ремонт зависимост работа дизайн цветове това епоксидната смола материали