Звукоизолацията на Вашето жилище - норми и разновидности

Блог, Блог със статии и интересни факти, Строителство и ремонт

19.02.2021 г.    30.11.2023 г.    610 mariqna_dqkova_mariqna_dqkova_

Звукоизолацията на Вашето жилище - норми и разновидности

Блог » Строителство и ремонт

Звукоизолацията-на-Вашето-жилище-норми-и-разновидности

Шумоизолацията на жилището е важна най-вече за тези, които живеят в големи градове, в апартаменти или просто имат шумни комшии в близост. Възможно ли е да изолираме помещенията по начин по който да не изпитваме дискомфорт от различните шумове и разновидностите му.

Тук екипа на строителна фирма МД-90 - www.md90.biz ще Ви даде отговор на този въпрос и как да изберете Вашата шумоизолация. Шума обикновено може да проникне по въздух, между две стени, при стъпване с обувки, при изтърване на предмети, при подскачане, тичане на деца, местене на по-тежки предмети и т.н. Звукът прониква с различна честота във всички съседни помещения, освен в центъра на неговия епицентър. Любопитен факт , който може би не знаете, че шумът между етажи или вътрешни стени се разпостранява много по бързо, отколкото по въздух, тъй като твърдите предмети стават добър проводник и разнасят шума няколко пъти с по висока скорост.

Нормата, на която е допустима индексът на звукоизолация срещу шум в населените места е с допустимост от 53 dB. Тогава шума не дразни слуха на човек и това е напълно нормално като звукови вълни. За постигане на този резултат се извършват специални замервания, с които се установяват допустимите норми на шум и каква трябва да бъде съответната шумоизолация за да отговаря на тези условия. Примерно при свеждане на индекс под 48 дицибела, шумът причинен от стъпки ще стане почти недоловим при Вас. Но все пак всичко зависи от вашата чувствителност и оттам и шумоизолацията, която Ви е нужна. Човешкият слух долавя разлика от 3 дицибела от звука.

С изграждането на добра звукоизолация си решавате по принцип и друг проблем, какъвто е топлоизолацията на жилището, тай като тези материали имат и тази техническа опция.

Повече за топлоизолации, звукоизолации и всичко за строителни ремонти, може да намерите на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област на адрес – www.md90.biz
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Изграждане-на-дренажни-системи-и-как-да-да-бъдат-експлоатирани-правилно

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

при url норми звукоизолацията тези шума може предмети като разновидности вашето жилище www biz този вашата шумоизолация шум звукоизолация шумът между стени която строителна всичко дицибела фирма въздух имат шумоизолацията