Основни форми и класификация на кредита

Блог, Блог със статии и интересни факти, Финаси и кредити

23.05.2021 г.    23.05.2021 г.    1071 VitanaVitana

Основни форми и класификация на кредита

Блог » Финаси и кредити

Основни-форми-и-класификация-на-кредита

Заемните форми отразяват структурата на кредитните отношения, като се вземат предвид характеристиките на кредитора и кредитополучателя, както и използването на заемната стойност. Въпреки това, без значение как се променя връзката между заемодателя и кредитополучателя, естеството на използването на заемната стойност - понятието за кредит като цяло - се запазва.

Най-простата форма на заем е лихварският заем. Той е исторически предвестник на всички съвременни форми на кредит. Тази форма на кредит възниква през периода на разлагането на първообщинния строй, когато възниква имуществена диференциация на обществото. Разделението на примитивната общност на богати и бедни семейства, натрупването на парично богатство в ръцете на едни и нуждата от парите на други създават основата за лихварските заеми. С помощта на заеми паричното богатство се трансформира в стойност, генерирайки доход под формата на лихва по заем, т.е. в капитала, икономическите отношения се оформят, когато единият член на общността стана кредитор, а другият - кредитополучател.

В докапиталистическите обществени системи лихвеният капитал функционира в две основни форми: заеми на големи собственици на земи и заеми на малки производители. В обществото, функциониращо на основата на робския труд, на първо място търговците и данъкоплатците са действали като кредитори, като църквата също е играла значителна роля. Във феодалното общество големите лихвари са били търговци, както и църкви и манастири. В селото заможните селяни били дребни лихвари. Заеми се дават под гаранция, в която основно се използват парцели земя. Следователно не е случайно, че още през периода на робовладелското общество понятието „ипотека“ (преведено от гръцки - залог) се появява като вид залог, когато се издава заем с обезпечение земя и недвижими имоти. Обезпечение може да бъде и личността на кредитополучателя и членовете на неговото семейство.

Съставител: potrebitelskikrediti.eu
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Какво-трябва-да-знаем-за-краткосрочните-заеми

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

форми заеми като основни заем когато класификация кредита кредит стойност кредитополучателя форма земя възниква през били обществото залог лихвари богатство общество основата под понятието периода използването както