Кредитът и неговите функции

Блог, Блог със статии и интересни факти, Финаси и кредити

24.05.2021 г.    24.05.2021 г.    415 VitanaVitana

Кредитът и неговите функции

Блог » Финаси и кредити

Кредитът-и-неговите-функции

През периода на робовладелското общество, ако дългът не бъде изплатен навреме, кредитополучателят се превръща в роб. Във феодалното общество движимите вещи - стоки, благородни метали, средства за производство на кредитополучателя - започват да се използват като обезпечение. Тогава възниква концепцията за „заложна къща” (Ломбардия е регионът в Италия, където търговците са най-активно ангажирани с подобни операции), което означава гаранция за лесно реализируемо движимо имущество.

Заемът започва да има следните характеристики. Първо, за него е типично да използва получените пари в заем не като капитал, а като средство за разплащане и покупка. Селяните и занаятчиите използват заем за текущи нужди и изплащане на дългове, собствениците на роби и феодалите - за закупуване на луксозни стоки, за изграждане на дворци, за провеждане на войни, за установяване на политическа кариера и др. Второ, кредитътът в робовладелското общество и при феодализма се отличава с високия лихвен процент и голямото разнообразие. И така, в древна Гърция през IV век. пр.н.е. са известни случаи на лихварски заеми с погасяване над 570% годишно. През Средновековието феодалите благородници са получавали заем от лихвари на 30-100%, а в някои случаи - при много по-високи лихви.

Съставител: potrebitelskikrediti.eu
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Тази-новина-за-Bitcoin-изненада-всички

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

кредитът като функции през заем общество неговите робовладелското случаи url при стоки използват феодалите кредитътът установяване политическа кариера второ провеждане феодализма войни закупуване дворци изграждане луксозни