С какво да заменим бакпулвера при печене, ако в момента е свършил

Блог, Блог със статии и интересни факти, Заведения и хранене

02.06.2021 г.    02.06.2021 г.    20 i_mitkovi_mitkov

С какво да заменим бакпулвера при печене, ако в момента е свършил

Блог » Заведения и хранене

С-какво-да-заменим-бакпулвера-при-печене-ако-в-момента-е-свършил

В различните рецепти за сладкиши много често се споменава за бакпулвер. Той има способността да прави тестото много по-пухкаво. Понякога обаче се случва така, че точно когато домакинята е във вихъра си, бакпулверът е свършил. И веднага възниква въпросът, няма ли с какво да го заместим и въобще можем ли да си приготвим сами бакпулвер или не ни остава нищо друго, освен да изоставим всичко, което вършим в момента и да се втурнем за бакпулвер от най-близкия до нас магазин.

Професионалните готвачи са категорични – не е нужно да се притеснявате за такава дреболия. Ето с какво може да бъде заместено пакетчето бакпулвер от магазина.

Купеният бакпулвер би могъл съвсем лесно да бъде заменен с домашно приготвен такъв. И при това всички съставки се намират във вашата кухня, само на една ръка разстояние. Става дума за лимонтузу, сода и брашно. Най-важното е обаче да уцелите правилната пропорция на тези съставки.

Съотношението между брашно, сода и лимонена киселина следва да бъде 12: 5: 3. Като мярка може да използвате малки лъжички или супени, зависи какво количество бакпулвер ви е необходимо. Основното правило е да спазите точно пропорциите. Домашно приготвеният бакпулвер може успешно да се съхранява до 2 месеца в плътно прилепващ буркан.

И така, стъпка по стъпка ви предлагаме лесен начин за приготвяне на смес, която идеално замества бакпулвера за тесто.

Нуждаете се от брашно от най-висок клас - 12 чаени лъжички, сода бикарбонат - 5 чаени лъжички и лимонена киселина - 3 чаени лъжици. Измервайте без калпаче. Нужни са ви също купа, лъжица и буркан с капак.

• Измерете 12 чаени лъжички пресято брашно в купа.

• Сложете към тях 5 чаени лъжички сода бикарбонат.

• Накрая добавете 3 чаени лъжички лимонтузу.

• Разбъркайте добре.

• Поставете сместа в малък буркан, затворете капака и разклатете добре за по-добро смесване.

Домашният бакпулвер е напълно готов. Взимайте си необходимото количество всеки път със суха лъжица. След това бурканът обаче трябва отново плътно да се затвори.

Източник: https://vsichki-recepti.com/
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Как-да-намалим-холестерола-чрез-лечение-с-масло-от-крил-и-най-доброто-масло-от-крил-на-пазара

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

бакпулвер какво чаени лъжички свършил сода брашно момента бакпулвера при обаче може най буркан печене заменим бъде ако или това съставки vsichki добре много домашно стъпка https лъжица плътно купа лимонтузу бикарбонат url