Защо букмейкърите събират личните ни данни?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Информация и медии

06.08.2021 г.    06.08.2021 г.    785 Kremena_GKremena_G

Защо букмейкърите събират личните ни данни?

Блог » Информация и медии

Защо-букмейкърите-събират-личните-ни-данни

Съвременните онлайн букмейкъри направиха така, че спортните залози да са маскимално достъпни за масовата аудитория. Те са на ваше разположение по всяко време и почти от всяка точка на света. За целта обаче всеки потребител трябва да разполага с официално регистриран личен акаунт в съответната букмейкърска къща, като е повече от препоръчително тя да бъде лицензирана и регулирана от съответните международни и национални органи и независими институции. А за да отворите собствена игрална сметка, трябва да преминете през процеса по регистрация. Този процес, както ще видите в https://betenemy.com/registraciq-v-winbet/ и във всеки друг букмейкър, изисква представянето на определен набор от лични данни.

На практика, най-лесният и еднозначен отговор на въпроса защо букмейкърите събират личните ни данни, е за да можете да се регистрирате в него, тоест да разполагате със свой собствен акаунт, в който да депозирате пари и да играете. От друга страна, трябва да уточним, че тази чувствителна информация не е толкова необходима на самите компании от хазартната индустрия. Всъщност, те са принудени от институциите да ги изискват от вас. Букмейкърите са задължени да спазват редица правила и споразумения с тези регулатори и органи, за да могат да оперират официално на международния пазар. Едно от тези задължения е да събира вашите лични данни.

Пълнолетието като условие да сте част от хазартната индустрия

Поставянето на спортни залози като вид хазартна дейност не е буквално достъпно за всеки. Всъщност, за да може да се занимава с такава дейност, потребителят трябва да е навършил пълнолетие. В 90% от случаите става въпрос за 18-годишна възраст, като в много редки изключения, играчите трябва да са навършили 21 години. Тази информация се потвърждава от потребителя, когато той предостави своите лични данни и по-конкретно дата на раждане, а с верификацията на акаунта си и доказателство под формата на сканиран документ за самоличност. Непълнолетните играчи нямат право да поставят спортни залози. А букмейкърите, които са приели и регистрирали такива потребители, носят отговорност пред съответните органи. Глобите и наказанията за нарушаване на това правило за компаниите са доста солени.

Букмейкърите работят в тясно сътрудничество с редица финансови институции

Всяка букмейкърска компания предлага определени платежни методи за своите потребители. Това са както онлайн разплащателни системи, така и банки и доставчици на банкови карти. Такива партньорски отношения пораждат задължението за букмейкърите да събират лични данни от потребителите. Самото задължение се поражда от една страна, с цел да се предпазят средствата на играчите, и от друга, за да се избегнат евентуални финансови измами и престъпления като пране на пари.

Защитени ли са нашите лични данни, предоставени на букмейкърите?

Ако прочетете общите правила за ползване и политиката за съхранението на личните данни на която и да е компания в сферата на спортни залози, ще видите, че букмейкърите са задължени и дадат гаранция за непредоставяне на вашата чувствителна информация на трети лица. Изключение от това правило са случаите, в които има съмнение за извършено престъпление. При такива случаи обаче само и единствено официалните държавни органи могат да изискват от букмейкърите да им предоставят вашите лични данни. Можем да обобщим, че хазартните компании не се интересуват от вашата лична информация. Те я събират от играчите, защото държавните комисии по регулиране на хазарта я изискват.

Добрата новина е, че букмейкърите разполагат с модерни технологии, които да предпазят вашите лични данни от достъп от трети, включително и недобросъвестни лица. Става въпрос за класическите SSL системи за криптиране на информация, както и други софтуери за нейното правомерно и 100% защитено съхранение.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Най-добрите-косачки-за-трева

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

данни букмейкърите лични събират информация трябва личните като защо органи залози всеки това вашите такива както играчите спортни изискват които задължени чувствителна финансови компания лица тази видите хазартната страна