Модни слънчеви очила за сезон пролет-лято 2022: 8 основни тренда

Блог, Блог със статии и интересни факти, Мода и стил

03.02.2022 г.    03.02.2022 г.    477 ochilabgochilabg

Модни слънчеви очила за сезон пролет-лято 2022: 8 основни тренда

Блог » Мода и стил

Модни-слънчеви-очила-за-сезон-пролет-лято-2022-8-основни-тренда

Световните тенденции са такива, че слънчевите очила са сред от най-търсените аксесоари поради своята практичност. Хората ги носят и през лятото, и през зимата, за да предпазят очите си от ултравиолетовото лъчение, което е налице даже в облачно време. Освен това, по време на пандемия очилата се възприемат като допълнителен един елемент на защита.

Основните тенденции за предстоящите пролет и лято се явяват ретро-моделите, също и очила с рамки „овърсайз“ - които покриват половината лице, както и рамки в ярки цветове и също така цветни лещи.

Листата на модните слънчеви очила за сезон пролет-лято 2022 изглежда по следния начин.

1. Цветни лещи и рамки;

2. Изцяло черни очила - и рамки, и очила;

3. Очила с бели рамки;

4. Тесни и удължени рамки;

5. Големи квадратни рамки;

6. Триъгълни рамки;

7. Футуристични рамки;

8. Необичайни рамки.

1. Цветни лещи и рамки. Тук изненадващо попадаме на различни варианти – очила с тънки, едва забележими рамки и ярки цветни стъкла, очила с класически рамки и многоцветни лещи, и най-любимият вариант – ярки стъкла и рамки. Изглежда интересно, динамично, модерно и много пролетно.

Донатела Версаче съветва да имате толкова слънчеви очила в арсенала си, колкото и комплекти дрехи - всяка рокля или костюм да е със свой чифт рамки на очилата. Надали всички ще успеят да последват нейния съвет, но може би има смисъл да придобиете очила в рамки от поне любимите ви цветове.

2. Изцяло черни очила. Поставете черни лещи в черни рамки до червено червило, рокерско яке - и няма да сбъркате. Тези неща по принцип не излизат от мода. По отношение на формите сме виждали капковидни, квадратни, тесни правоъгълни черни цветове .

3. Бяла рамка. Тези рамки са най-популярни през пролетта и лятото. Първо, те се съчетават с почти всичко (между другото, белите дрехи са на мода всеки сезон), и второ: горещината се понася по-лесно с тях... или поне така ни се иска да вярваме.

Модата на белите рамки преживява истински бум се забелязва през 1960-те години - тогава Одри Хепбърн се появява с такъв аксесоар. Между другото, ако смятате да купувате ретро-модели, в каквато и рамка да са, няма да сбъркате! Винтажът вече е в тренд навсякъде.

4. Тесни и удължени рамки. Правоъгълните удължени очила са една от официалните тенденции на пролетта и лятото. Очилата с правоъгълна рамка са идеални за хора с овален и кръгъл тип лице. Но ние вярваме, че всеки трябва да ги премери - нерядко има изключения от това правило, а по-нататък всичко е на късмет.

5. Големи квадратни очила. Огромните рамки са много популярни, особено по време на пандемията, когато започнахме да носим очила за допълнителна защита. Между другото, в доклади на някои от световните онлайн-магазини за оптика се казва, че хората вече купуват няколко модела за различни поводи и случаи - а големите квадратни рамки със сигурност ще бъдат в списъка им.

6. Триъгълни рамки и "котешко око". От меката версия на "котешкото око" се стига до ясни геометрични линии – вероятно с цел да няма съмнение, че това си е триъгълник. Тази форма на рамката винаги е била на мода, затова не е изненадващо, че от година на година перманентно се появява леко модифицирана на модния подиум.

7. Футуристични форми. Честно казано, те бяха футуристични в пълния смисъл на думата още през 90-те години. Но ехото на „Матрицата“ все още се долавя дори днес в очилата, плътно лепнати към лицето с леко удължени външни ъгли – те винаги изглеждат доста странно и модерно.

8. Необичайни рамки. По принцип необичайните рамки вече не се възприемат като нещо театрално или създадено изключително за модния подиум. Толкова се изморихме да живеем затворени, че сме готови с удоволствие да изненадваме и да се изненадваме при първия удобен случай. Не сте ли съгласни?

Производителите на слънчеви очила прогнозират още повишено търсене на спортни модели, например за ски или сноуборд.

Така че очакваме през бъдещия есенен сезон`2022 точно такива форми, преосмислени от дизайнерите. Когато става въпрос за слънчеви очила с цел делнично носене, изберете модели според сезона – степента на засенчване трябва да съответства на климата и степента на слънчево греене. И, да, разбира се: през зимата задължително се слагат слънчеви очила, още и защитен крем със SPF-индекс поне 20.
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Най-добрите-кремове-против-бръчки

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

рамки очила слънчеви през сезон пролет лято черни лещи още или мода очилата квадратни удължени цветни рамка футуристични ярки цветове другото между модели така това тесни време вече модни най основни тренда със поне лятот