Защо не бива да разглеждаме битовите уреди с транспортни дефекти и използваните като един и същ вид стока?

Блог, Блог със статии и интересни факти, Бизнес и търговия

12.02.2022 г.    12.02.2022 г.    386 babybuketbabybuket

Защо не бива да разглеждаме битовите уреди с транспортни дефекти и използваните като един и същ вид стока?

Блог » Бизнес и търговия

Защо-не-бива-да-разглеждаме-битовите-уреди-с-транспортни-дефекти-и-използваните-като-един-и-същ-вид-стока

Много често потребителите поставят на една плоскост домакинските уреди с транспортни дефекти и тези, които наричаме втора ръка. Това е изцяло погрешно схващане, защото първият вид представлява чисто нова битова техника, докато вторият обхваща продукти, които са били използвани, след което са пуснати за повторна продажба, понеже са все още в работещо състояние. Купувачът обаче не знае до кога.

Какво представлява „дефектната” бяла техника?

Думата дефект плаши купувачите и с основание. Когато говорим за транспортен такъв, опасенията са напълно неоснователни. Обикновено се касае за чисто нови уреди, които са били върнати на оригиналния доставчик или производител. Има множество причини уредите да бъдат изпратени обратно, откъдето са дошли, най-често е поради козметични повреди/несъвършенства по тялото на уреда.

От къде всъщност идват преоценените битови уреди? Нека обясним: Да предположим, че германски купувач поръчва хладилник от известен онлайн търговец. Когато уредът му бъде доставен, купувачът забелязва по корпуса му драскотини и леки вдлъбнатини. Те обикновено са възникнали в процес на доставката, поради което се наричат транспортни дефекти.

Педантичният немски купувач не би се съгласил да приеме уред, който му е бил доставен в подобно състояние. Той ще се възползва от правото си на замяна на уреда, при което ще получи такъв в изрядно състояние. Леко повреденият хладилник ще се върне в склада на търговеца. По-голямата част от търговците в Западна Европа нямат практиката да продават уреди с козметични несъвършенства. Те също така не могат да ги върнат на оригиналните производители.

Тук идват прекупвачите от Източна Европа, каквато е фирмата, оперираща в онлайн пространството под името Мега Техно. Голям брой родни компании се занимават с внос на бяла техника с леки несъвършенства във външния вид. Тези, върнати от западните потребители уреди, са по същество чисто нови и неупотребявани. За да предотвратим ненужното им изхвърляне на сметището (това всъщност се е случвало в миналото), ние ги приемаме и то с радост.

За българския потребител е въпрос на чест да има в дома си печка, хладилник, пералня или съдомиялна, произведена в Германия за немския пазар. Те са в пъти по-добри от ниския клас техника, произведена от аутсорсинг изпълнители с нискокачествени части за източния пазар. Уредите, предлагани в големите търговски вериги у нас са с много по-ниско качествени компоненти и по-кратък живот, отколкото тези с дребни драскотини, идващи от западните страни.

Лоялна търговска практика

Уредите с малки козметични недостатъци са полезна възможност за българския потребител, който не може да си позволи оригинална маркова домакинска техника. Покупката на такъв вид оборудване не е в никакъв случай плод на компромис, а напротив – въпрос на далновидност. Трябва да знаете, че всеки такъв артикул е преминал щателна проверка за изправност и се предлага с минимум 12 месеца гаранция.

Всички уреди се снимат многократно, като на снимките много ясно се виждат несъвършенствата на продукта. При интерес от страна на купувач, търговецът му изпраща на и-мейл адрес подробен снимков материал с дефектите на съответния артикул. Това е утвърдена процедура, която се следва винаги, когато даден продукт бъде поръчан онлайн. Тя създава доверие у търговци като Мега Техно, които развиват лоялна и полезна за българските домакинства търговска дейност.

Източник: https://megatehno.com/
Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Счетоводни-услуги-в-София-какво-да-знаете-за-професията-на-настоящето-и-бъдещето

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

уреди вид транспортни дефекти като техника такъв които защо хладилник това чисто онлайн несъвършенства купувач което козметични уредите състояние бива когато тези стока разглеждаме битовите използваните един същ много