Гео БГ е сайт за полезна информация, интернет реклама и СЕО

Тук можете да публикувате статии с линкове, да рекламирате вашия сайт или фирма и да намерите полезна информация

Блог » Здраве и медицина

megadentmegadent

Брекети за деца – видове и често задавани въпроси

Много деца имат нужда от ортодонтско лечение с брекети, за да се гарантира, че техните зъби и челюст се развиват по начин, който намалява риска от бъдещи проблеми. Настоящата статия има за цел да ви запознае – какви видове брекети съществуват и кога трябва да се поставят. Ще се постараем да ви дадем отговор на тези и други въпроси свързани с ортодонтското лечение. Какви са различните видове ортодонтски апаратчета? Разширители – Тези ортодонтски апаратчета създават повече пространство в устата, като разширяват горната челюст. Те не са фиксирани и могат да се свалят по време на хранене и четкане на зъбите. Неснемаеми (Фиксирани) брекети – този тип брекети се закрепват за зъбите и се пристягат. Основната им задача е на преместят зъбите в правилна естетическа и функционална позиция. Те могат да бъдат метални или естетични (сапфирени и керамични). Като цяло вършат една и съща работа и е въпрос на лично предпочитание и най-вече естетичски вкус. Снемаеми брекети – по своята функционалност те са подобни на фиксираните – основната им цел отново е да коригират позицията на зъбите. Както подсказва името им, тези брекети могат да се свалят. Обикновено те се свалят, когато детето се храни или мие зъбите си. Алайнери – Алайнерите са много по-незабелижими и комфортни от брекетите. Те са сваляеми и се поставят върху зъбите, като по време на лечението се сменят много комплекти алайнери (обикновено един комплект се носи от 6 до 10 дни). Трябва обаче да се има в предвид, че алайнерите могат да се използват само при леки и средни ортодонтски проблеми. При по-тежките случаи задължително трябва да се използват брекети. Кога могат да започнат да се носят брекети? Препоръчително е първото посещение при ортодонт да бъде на възраст 7-8 години. На тази възраст обикновено става ясно дали детето има някакъв ортодонтски проблем и ако е необходимо могат да се поставят брекети. Колкото по-рано се пристъпи към отстраняване на ортодонтския проблем, толкова, по-бързо и лесно ще премине лечението. Увеличават ли брекетите риска от възпаление на венците? Ако по време на ортодонтското лечение се поддържа добра орална хигиена, риска от възпаление на венците и развитие на кариес не се увеличава. За това е много важно зъбите да се почистват добре с правилна техника на четкане и редовни профилактични прегледи при зъболекар. Трябва ли да се избягват определени храни? По време на ортодонтско лечение е добре да се избягват много твърди и лепкави храни като карамелизирани храни и желирани бонбони. Освен това трябва да се избягват и газирани напитки.

 

Директория » Здраве и медицина

megadentmegadent

Дентална клиника Бушкалова - Зъболекар Стара Загора

Дентална клиника Бушкалова - Най-краткият път към красивата усмивка и здравите зъби!

 

Каталог » Здраве и медицина

megadentmegadent

Специализирана дентална клиника Бушкалова

Дентална клиника Бушкалова (Мегадент & МДЦ Естетика) е създадена през далечната 1992 г. в Стара Загора. Клиниката разполага с отлично оборудвани зъболекарски кабинети, операционна зала, в която в правят операции под пълна анестезия и зъботехническа лаборатория (CAD-CAM система за прецизна изработка на циркониеви коронки). Предлагани услуги в клиниката: Естетична стоматология – поставяне на порцеланови фасети, циркониеви коронки, бондинг; Имплантология – поставяне на единични импланти, 4 импланта и фиксирана протеза при тотално обеззъбяване; Детска стоматология – нежна грижа за най-малките пациенти, психологическа подготовка и обучение на родители по детска орална хигиена; Ортодонтско лечение – поставяне на брекети, алайнери и трейнъри, вземане на отпечатък посредством интраорален скенер; Орална хирургия – екстракция на зъби, отстраняване на кисти, хирургично лечение на гранулом, отстраняване на туморни образования, поставяне на импланти; Ендодонтско лечение (лечение на коренови канали) – съвременно лечение под микроскоп; Пародонтология – лечение на възпалени венци, пародонтална хирургуя, открит и закрит кюретаж; Протезиране – изработка и поставяне на протези, силиконови протези, фиксирани протези с импланти; Козметична стоматология – професионално почистване на зъбите от плака и зъбен камък, посредством иновативната швейцарска технология Guided Biofilm Therapy; Професионална дентална рентгенова диагностика. Клиниката разполага с най-модерно стоматологично оборудване – Високоенергиен дентален лазер Er:YAG на LiteTouch, високоенергиен диоден лазер, терапевтичен лазер, смарт-ендомотор, ендодонтски микроскоп, интраорален скенер, хирургичен апарат Piezomed и още много. Освен това в Дентална клиника Бушкалова разполагаме и с модерна апаратура за професионална рентгенова диагностика – Дентален компютърен томограф от ново поколение Green 21 и рентгенов кугел EzRay Air. Благодарение на техниката, с която разполагаме можем да правим много по-точни и висококачествени панорамни изображения, които впоследствие подобряват значително диагностиката. За да постигаме добри резултати и да имаме доволни клиенти разчитаме на най-ценният си актив – хората. Екипът на Дентална клиника Бушкалова е изграден от доказани професионалисти, които са готови на всичко, за да върнат блестящата усмивка на своите пациенти. Екипът ни включва д-р Диана Бушкалова – основател на клиниката специалист по обща и детска дентална медицина, д-р Стефан Иванов – стоматолог, д-р Бирсен Кахраман – стоматолог, д-р Милиц Арсовска – стоматолог, Иван Палийски – зъботехник. Клиниката се намира в центъра на град Стара Загора на улица Антон Марчин 51. Стара Загора се намира точно в центъра на България и поради това е много подходяща дестинация за пациенти от цяла България.

 


Публикуване на статии с линкове

Вие можете да публикувате безплатно статии в нашия блог. Статиите могат да бъдат на различни теми и в тях може да поставите един или два линка към външни страници.

Във всяка статия можете да поставите подходяща снимка с която да онагледите съдържанието.


Директория със сайтове

В директорията със сайтове можете да поставите вашия сайт. Единственото което трябва да направите, е да въведете адреса на сайта. Програмата сама ще изтегли съдържанието на сайта, наличните изображения и ще попълни необходимата информация.


Каталог на фирми и услуги

В каталога на фирми и услуги Вие можете да рекламирате безплатно вашата фирма, стоките и услугите които предлагате или друг бизнес.

Можете да качите логото на Вашата фирма или друга подх


Малки обяви, реклами и съобщения

В рубриката за малки обяви можете да публикувате вашите малки обяви, реклами и съобщения. Както във всички други рубрики можете да добавите подхояща снимка, лого или друго изображение.

VIP реклама


Препоръчано от нашия блог

Защо-е-важно-да-използваме-електропастири

Филтър


Сподели с приятели


Добави статия

Вие можете да добавите безплатно статия с линкове, интернет сайт, описание на фирма или услуга, малка обява или рекламно съобщение. Възползвайте се от нашите услуги за да намерите нови клиенти.

Добави статия

Добави сайт

Добави фирма

Добави обява


Най-четеното


Полезни връзки


Ключови думи

здраве медицина дентална клиника бушкалова брекети деца видове често задавани въпроси зъболекар стара загора специализирана